Bijeenkomst/onderzoek: hoe begin je bij de huisarts over je depressie?

De Depressie Vereniging en het NIVEL gaan samen onderzoeken wat de ervaring is van mensen die bij de huisarts beginnen over hun depressie. Hoe kun je dat het beste doen? Hoe loopt de behandeling  als je een beginnende depressie hebt? Heb je hiermee ervaring en wil je die delen? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op 23 februari van 10.00 – 15.00 uur in Utrecht.

We zijn benieuwd waar je, als je terugkijkt, baat bij hebt gehad, of juist niet. En ook naar wat je andere mensen kunt adviseren. Door jouw verhaal kunnen we de behoefte van mensen met depressie beter bepalen en zo de geestelijke gezondheidszorg verbeteren.

Programma

Het gaat om een bijeenkomst waar ongeveer twintig mensen samenkomen en hun ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst staat onder leiding van Derek de Beus van het Nivel en bestuurslid Gabrielle Verbeek van de Depressie Vereniging. Ook is er een huisarts en een GGZ-praktijkondersteuner om mee te denken. Er zijn korte presentaties en er wordt gewerkt in kleine groepjes waar het thema wordt besproken. We zijn vooral benieuwd naar jouw ervaring en willen jouw ideeën graag laten doorklinken in de behandeling van depressie door de huisarts.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Derek de Beus: “De uitkomsten gebruiken we om informatie of een interventie te ontwikkelen voor mensen met depressieve klachten. Zij kunnen deze tools gebruiken om zich goed voor te bereiden op een gesprek met de huisarts en zo meer uit de consulten en behandeling halen.”

Aanmelden

Wil je meedoen of meer weten? Geweldig! Stuur dan voor 20 februari een e-mail naar d.debeurs@nivel.nl. Jouw reiskosten worden vergoed. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Locatie

Het NIVEL zit op loopafstand van het station in Utrecht aan de Otterstraat 118-124. De locatie is goed bereikbaar met de bus of met de auto. Parkeren is beperkt mogelijk op het terrein.

Meer activiteiten