Met wie kan ik hierover praten?

Neem je gevoelens en klachten serieus.

De eerste stap is toegeven en accepteren dat er iets aan de hand is. Hieronder lees je meer over wat je zelf kunt doen.
 
Praten
Het is belangrijk je problemen met anderen te delen. Praten lucht op! Door te praten over je problemen geef je voor jezelf toe dat ze er zijn. En misschien worden jouw klachten wel minder. Door hardop te denken merk je wat voor klachten je hebt en hoe erg ze zijn. En misschien ontdek je dat je niet de enige bent met dit probleem. En misschien kan deze persoon je steun geven.
Er rust nog altijd een taboe op psychische problemen. Veel mensen durven niet over hun problemen te praten uit schaamte of uit angst ‘gek’ gevonden te worden. Die angst is meestal onterecht.
 
Praten, maar met wie?

Het is belangrijk iemand te kiezen bij wie je je op je gemak voelt. Iemand die je goed kent en die om je geeft. Dat kan een zus, broer of ouder zijn. Maar ook een goede vriendin of sportmaatje. Soms zijn problemen gemakkelijker te bespreken met iemand die je minder goed kent. Denk bijvoorbeeld aan een vertrouwenspersoon of een bedrijfsarts. 

Bellen, mailen of chatten met Korrelatie

Ben je op zoek naar hulp, informatie of advies over een psychisch probleem? Voor jezelf of voor een ander? Voor hulp bij psychische problemen kun je contact opnemen met Korrelatie. MIND biedt een anonieme hulplijn aan via Korrelatie.

  • Bellen naar 0900 - 1450: Je kunt bellen op werkdagen van 9.00 -21.00 uur (volgens je gebruikelijke belkosten). 
  • Chatten: Je kunt chatten op werkdagen van 9.00 - 20.30 uur. Chatten is gratis. Klik op deze link en vervolgens op de rode button 'Chat' bovenaan de pagina. Je start de chatsessie met de button 'Start chat' rechtsonder.
  • Mailen: Je kunt mailen via een mailformulier. Klik op deze link en vervolgens op de rode button 'Mail' rechtsboven op de pagina. Mailen is gratis. Je vraag wordt binnen vijf werkdagen per e-mail beantwoord.