Hulp bij postpartum depressie

Roze-wolk-stills_1.3.1-768x432

Als je psychische klachten na je bevalling hebt, dan is het belangrijk om daar iets aan te doen. Het is niet iets om je voor te schamen. Een postpartum depressie is goed te behandelen. Neem contact op met je huisarts, of vertel aan je gynaecoloog of verloskundige hoe je je voelt. Hij of zij kan ervoor zorgen dat je de juiste hulp krijgt.

Lotgenotencontact

Praten met andere vrouwen die een postpartum depressie hebben doorgemaakt kan ook helpen. Het helpt je om je klachten te begrijpen en accepteren. En het kan je helpen om weer zelfvertrouwen te krijgen. Stichting Me Mam wil moeders, die na een bevalling psychische klachten ervaren, beter ondersteunen in het herstelproces. Dus heb jij als moeder te maken met psychische klachten na je bevalling, dan is dit voor jou het platform.

MIND Korrelatie

Heb je last van psychische klachten na je bevalling en ben je op zoek naar een persoonlijk advies? De psychologen en maatschappelijk werkers van MIND Korrelatie helpen je graag verder. Zij luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp. Je kunt op wekdagen bellen tussen 9:00 en 21:00 uur op telefoonnummer 0900-1450, mailen,chatten of appen.

Lees ook: