Het verhaal van John

John heeft ervaringen met een bipolaire stoornis

John Knappers: "Vanaf mijn 24e worstel ik met een bipolaire stoornis. Mijn derde en hopelijk laatste opname in de psychiatrie was in 2001 en sinds die tijd is mijn ziekte een draagbare last geworden. Met veel ziekte-inzicht, contragedrag en wat liefdevolle mensen om mij heen gaan er soms echt maanden voorbij, zodat ik bijna zou denken dat ik er 'volledig van genezen ben'. Gelukkig weet ik dat hier juist het gevaar in zit, dus blijf ik, ook nu ik dus al zo'n 15 jaar volkomen stabiel ben, toch maar mijn medicatie slikken. En houd ik mij aan die ouderwetse regels van 'structuur en grenzen stellen'. 

Een paar jaar geleden ben ik ambassadeur van MIND geworden. Het filmpje wat ik voor MIND heb mogen maken heeft al heel wat reacties opgeleverd en vooral jonge(re) mensen kunnen helpen in hun weg naar accepatie. Acceptatie van jezelf en de ander zijn de belangrijkste elementen die bijdragen tot herstel, en een prettig leven. Ik zal er dan ook voor blijven 'strijden' om anderen hierbij de helpen."

Bekijk de video van John

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.