Alles goed?

Samen leren praten over depressie

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Waarom we niet praten over een depressie

We antwoorden zelden negatief, als iemand vraagt of alles goed is. Zelfs niet in het diepste dal van een depressie. Waarom eigenlijk? Want als je een gebroken been hebt, kun je dat wél vertellen. En dan krijg je de troost en begrip die je nodig hebt. Maar als we het geestelijk moeilijk hebben, schamen we ons. Zo jammer. Want juist tijdens een depressie heb je troost en begrip nodig.

En waarom het zo goed is om dat wel te doen
Via dit project zie je mensen die net zoals jij – of een van je dierbaren – leven met een depressie. Wat heb je daaraan? Simpel. Dankzij de verhalen van anderen ontdek je dat je niet de enige bent. Dat depressie voor iedereen anders is. En dat je niet raar bent, of stom, of wat je depressie je ook influistert.

Wat houdt het project Alles Goed? in?

In dit project vind je verhalen van mensen die openhartig vertellen over hun depressie en wat ze helpt. Ook vind je hier gefilmde gesprekken tussen mensen met een depressie en een dierbare. Want depressie treft ook de omgeving. Je kunt je behoorlijk machteloos voelen als één van je naasten depressief is.

Alles Goed zal met meer verhalen en gesprekken uiteindelijk groeien tot een interactief multimediaal platform.

In het project wordt samengewerkt met o.a. Het Witte Bos, MINDblue, de Depressievereniging, UMCG, de VMDB, Stichting Physico en de Gemeente Rotterdam om ervaringsdeskundigheid te bundelen en te koppelen aan de behandelpraktijk.

Ons doel is om de ervaringsdeskundigheid zo goed en mooi in beeld te brengen dat het steun kan bieden. Zo kunnen we echt een verschil maken en samen leren praten over depressie.

Elwin 6379 HR