Eindelijk vond ik de juiste hulp.

Ik ben Monique, 55 jaar jong, getrouwd en heb 2 volwassen thuiswonende kinderen. Ik ben vanaf mijn geboorte zwaar slechthorend. Sinds mijn 18e jaar heb ik periodes van heftige depressies. 

Jarenlang heb ik vele verschillende vormen van psychische hulp gehad. Van 4 daagse groepen tot vrouwengroepen tot haptonomie en een op een-gesprekken. Ook gebruikte ik anti-psychotica en anti-depressiva. Nooit had ik het gevoel dat ik snapte waarom ik me zo depressief voelde. Ik bleef maar doorgaan met iedere dag proberen door te komen. Ik heb jarenlang veel in bed doorgebracht. Tussendoor zorgde ik zo goed als ik kon voor mijn gezin. In 2019 kwam ik per toeval in contact met het GGMD, psychische hulpverlening voor doven en slechthorenden. Wow, wat werd er mij veel duidelijk. Slechthorend zijn heeft zo'n grote impact op het leven van iemand, dat je er erg depressief van kunt worden. Nu ik veel meer inzichten heb gekregen, wordt mij heel veel duidelijk.

Van het leven dat ik dacht niet lang meer te leven ben ik naar een leven gegaan dat ik zelfs graag wil invullen met allerlei activiteiten. Ik zit zelfs in mijn allerlaatste fase van afbouw van alle medicatie. Nooit gedacht dat ik zonder zou kunnen. 

Mijn reden voor dit verhaal: de juiste hulp bij de depressie is van groot belang. 

Meer ervaringsverhalen