Hallo beste lotgenoten…

Hallo beste lotgenoten…  smiley

11 jaar is het nu geleden, dat ik de eerste dosis antidepressiva heb genomen. Dit na de dood van onze zoon.

‘U heeft een depressie mevrouw!‘ en dit had ik ook, zeker weten.

Helaas kwam 2 jaar later ook nog de diagnose Primair Progressief Multiple Scleroses en daarmee stond het vast dat de [.....]* (paroxetine, red.) me verder zou blijven begeleiden. Er kwam wel nog [.....]* (bupoprion, red.) en amitriptyline bij in de loop van de jaren.

Enkele jaren geleden heb ik het gered om de 2 laatste zelf af te kunnen bouwen. Maar de 60mg [.....]* (paroxetine, red.) waren lastig. Ik wist niet hoe ze moesten afgebouwd worden en wist ook niets van de afkickverschijnselen. Dus dacht ik nog steeds een zware depressie te hebben en nam ze maar weer braaf verder in.

Vorig jaar kreeg ik met 42 jaar de diagnose ADHD en begon met methylfenidaat, waardoor ik eindelijk begon te leven. Ik had controle over mijn leven en dat kende ik niet.

Eind vorig jaar ging het me zo goed, dat ik besloot om de [.....]* (paroxetine, red.) met hulp van de ADHD Psychiater en psycholoog af te bouwen. Sinds januari 2017 ben ik nu rustig van 60 naar 20mg gegaan en het ging heel goed. Sinds een paar weken voelde ik wel dat het niet meer zo symptoomvrij liep, maar dat was te verwachten. Sinds zaterdag nu is het heel erg heftig en we hebben besloten te pauzeren tot de symptomen weer minder sterk zijn.

Dus nu maar een maand op 20mg en dan weer verder.

Maar al met al ben ik blij al zover te zijn gekomen.

Gelukkig heb ik sinds 18 jaar een geweldige man aan mijn zij die altijd achter me staat. Ook nu helpt hij me waar hij maar kan.

Het is voor hem net zo erg als voor mij, want ik merk dat ik niet normaal ben op moment. En hij krijgt het af.

Dat is niet leuk en ik ben dankbaar voor iedere minuut die hij volhoudt. Maar daarvoor krijgt hij aan het eind weer een normaal meedenkende, gevoelvolle vrouw, die voor hem daar kan zijn.

Nu kan ik nog maar hopen dat de symptomen snel minder worden en het leven weer verder kan gaan.

Jullie die in dezelfde situatie zijn wens ik veel sterkte en kracht om door deze tijd heen te komen!

Samen zijn we sterk! Op naar de toekomst!

Groetjes Mim  smiley

*Merknamen bekend bij de redactie

Meer ervaringsverhalen