MIND Published Wat houdt dit in?

Interview: Je hoeft je beslist niet te generen voor het uiten van je emoties

Démira kampte op haar zeventiende met depressie en besloot samen met regisseur Gugi van der Velden en MIND de handen ineen te slaan voor een uniek project: Hoe kunnen we laten zien dat psychisch lijden niets is om je voor te schamen? Psychische problemen komen bij veel meer mensen voor dan je denkt. Het is zo dichtbij, we zijn met zo velen; het kan iedereen overkomen. Waarom blijven we het de rug toekeren? 

Wij spraken DÉMIRA exclusief tijdens de opnames van de videoclip Fountain. We vroegen haar naar haar inspiratie, hoe zij zich voelde toen ze Fountain schreef en wat zij jou adviseert wanneer het even niet zo lekker gaat.

Zie hier het gesprek: Ervaring van Demira met depressie

SCHAAMTE IS NIET NODIG!

Démira: "Met dit project hoop ik dat jongeren eerder open over hun gevoelens durven te praten, zodat het bij hen niet zo ver hoeft te komen dat ze naar een psycholoog moeten. Schaamte is niet nodig, je bent lang niet de enige die zich zo ellendig voelt en je hoeft je beslist niet te generen voor het uiten van je emoties. Dat is geen zwakte, maar juist een kracht. Dat laten we zien in Fountain. We zitten in de bloei van ons leven. Wie laat jij je geluk afnemen?” 

Bekijk hier de videoclip Fountain.

Vind je het lekker nummer? Bestel het nummer hier en steun MIND

Meer ervaringsverhalen