Stemmingsstoornis nao?

Hallo allemaal,

Als mensen mij van buiten af zien dan hoor ik vaak wat een spontane meid met een leuke lach. Zo doe ik mij ook voor. Al vier jaar lang. Vier jaar lang dat ik merk dat ik mezelf niet meer was, maar niet precies wist wat er mis was?

De huisarts had mij 4 jaar geleden doorverwezen naar de POH-GGZ. Ik had 4 jaar geleden vooral veel last van spanningen en angsten. Ook sneed ik mezelf. Na een paar gesprekken wilde ik niet meer, omdat ik dacht dat ze me toch niet snapte. Dus ik heb gezegd dat alles goed ging. Uiteindelijk voelde ik me op korte termijn ook wat beter, ik mocht een hoger niveau doen als MBO-verpleegkundige. Dus mijn leven kon niet meer beter, dacht ik tenminste...

Al snel veranderde dat gevoel van geluk en blijschap. Ik heb nog steeds niet mijn verleden kunnen verwerken. In het kort mijn verleden van veel ruzies, gepest, huiselijk geweld, vaak verhuisd, alcoholisten en seksueel misbruikt. Hiervan is mijn zelfbeeld dus extreem laag geworden en ben ik ook erg angstig voor alles. Ik heb er ook nooit echt goed over kunnen praten. Het spookt allemaal nog door me hoofd.

Je zou al snel denken dat het een PTSS zou zijn, maar nee dat is het niet. Een half jaar geleden trok ik het niet meer en zat ik in een crisis. Ik durfde het eindelijk tegen mijn begeleider op school te vertellen. Wat ik vertelde was best schokkend. Het kwam er op neer dat ik niks meer wil voelen en eigenlijk mezelf wat aan wil doen. Zo concreet dat ik al plannen had. Ook sneed ik mezelf diep in mijn polsen. Ik was toen snel doorverwezen naar de crisisdienst en kreeg medicatie. Dit hielp voor een tijdje.

Sinds drie maanden zit ik bij de ggz in therapie. Ik kreeg daar de diagnose: stemmingsstoornis NAO (niet anders omschreven). Ik vind het nog steeds niet helemaal duidelijk wat ik nou echt heb. Want ik heb depressieve klachten, maar ben niet depressief. Ook heb ik paniekaanvallen, maar heb ook geen angsstoornis. Ook heb ik impulsief gedrag en geniet ik ervan om mezelf pijn te doen. Ik heb een laag zelfbeeld en onstabiele relaties. Ook heb ik veel stemmingswisselingen, maar ik heb ook geen persoonlijkheidsstoornis. Ik hoop dat ik hier snel een beter beeld van kan krijgen tijdens mijn therapie.

Bij de ggz ben ik bezig met cognitief gedragstherapie en online emotieregulatie therapie. Dit is pittig, maar wel goed voor mijn ontwikkeling en het leren omgaan met emoties en dergelijke. Ook heb ik een een crisisplan gemaakt en helemaal uitgeschreven van hoe en wat. Het belangrijkste is dat ik eerst om leer gaan met mijn spanningen, gevoelens en gedachtes voordat ik andere dingen kan verwerken.

Ik ben er nog lang niet en zit nog steeds vaak in een crisis en dan weet alsnog niet wat ik moet doen, maar ik kom er wel boven op. Want ik ben een doorzetter en laat niet de negatieve en verkeerde kant van mezelf winnen!

 

Connect App

mieeeess maakt gebruik van de Connect app.

Meld je direct aan om contact op te nemen
Meer ervaringsverhalen