Video John: Acceptatie van jezelf en de ander

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

De afgelopen jaren heb ik al heel wat verhalen gedeeld op diverse websites en fora. Ik was al jaren erg open over mijn ziekte. Het oude spreekwoord "gedeelde smart is halve smart" bleek ook online op te gaan. Vandaar dat ik besloot vanaf 2010 ook openlijk te gaan schrijven op mijn blog en spreken over mijn "gezonde leven" met een vervelende ziekte. 

Vanaf dat ik 24 ben worstel ik met een bipolaire stoornis. Mijn 3e en hopelijk laatste opname in de psychiatrie was in 2001 en sinds die tijd is mijn ziekte een draagbare last geworden. Met veel ziekte-inzicht, contragedrag en wat liefdevolle mensen om mij heen gaan er soms echt maanden voorbij, zodat ik bijna zou denken dat ik er "volledig van genezen ben". Gelukkig weet ik dat hier juist het gevaar in zit, dus, blijf ik, ook nu ik dus al zo'n 15 jaar volkomen stabiel ben, toch maar mijn medicatie slikken en houdt ik mij aan die ouderwetse regels van "structuur en grenzen stellen". 

Een paar jaar geleden ben ik ambassadeur van het Fonds Psychische Gezondheid geworden, wat (zoals je elders op deze website kunt lezen) is opgenomen in MIND. Het filmpje wat ik voor MIND heb mogen maken heeft al heel wat reacties opgeleverd en vooral jonge(re) mensen kunnen helpen in hun weg naar accepatie. Acceptatie van jezelf en de ander, zijn de belangrijkste elementen die bijdragen tot herstel, en een prettig leven. Ik zal er dan ook voor blijven "strijden" om anderen hierbij de helpen.

Meer ervaringsverhalen