App ‘Mijn Oplossingen’ biedt uitkomst bij psychische nood

mijnoplossing

We kennen het allemaal wel. Af en toe loop je ergens op vast in je leven. Vaak kun je problemen of uitdagingen zelf oplossen, maar soms heb je net dat beetje extra hulp nodig.
 
Hoe fijn zou het zijn als jouw oplossingen voor jouw problemen en uitdagingen op je smartphone zouden staan, op het moment dat jij ze nodig hebt? Een app die precies aansluit op jouw persoonlijke behoeftes.
 
App ‘Mijn Oplossingen’
De webbased app, ontwikkeld door cliënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners en het eLAB bij GGzE, biedt uitkomst. ‘Mijn Oplossingen’, mede mogelijk gemaakt door Fonds Psychische Gezondheid, is gratis voor iedereen beschikbaar.
 

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Psychische nood
Als je psychisch in nood bent, kun je in veel gevallen rekenen op hulp van een behandelaar. Maar wat als er geen behandelaar in de buurt is? Waar is dan je ruggensteun? Dit is een situatie die helaas vaker voorkomt dan wordt gedacht.
 
Vanuit de hulpverlening worden er standaardoplossingen aangeboden in de vorm van een zogenaamd ‘signaleringsplan’. Een ‘signaleringsplan’ is een lijst (op papier) met standaard oplossingen voor een psychisch (kritieke) situatie. Deze oplossingen worden later in het behandeltraject op maat gesneden. Dit werkt goed, zolang je jouw ‘signaleringsplan’ bij de hand hebt als je in nood verkeert of als je je, op het moment dat je hulp nodig hebt, jouw oplossingen kunt herinneren.
 
Hoe fijn zou het zijn als jouw persoonlijke oplossingen voor jouw uitdagingen in het leven op je smartphone beschikbaar zouden zijn? Op het moment dat jij ze nodig hebt? En zou het niet fijn zijn als je ook zelf eigen, op maat gesneden, oplossingen kunt toevoegen? Want niet alle oplossingen werken voor iedereen. We zijn immers allemaal anders.
 
Co-creatie
De app ‘Mijn oplossingen’ is ontwikkeld in co-creatie met cliënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners en het eLAB van GGzE. ‘Mijn oplossingen’ is een webbased app die gratis op elk type smartphone of tablet met een internetverbinding te benaderen is.
 
Alleen voor cliënten?
Is de app alleen bedoeld voor cliënten? Nee, zeker niet! Iedereen kan de app gebruiken, ongeacht of je ergens hulp bij nodig hebt, ergens mee wilt beginnen of juist ergens mee wilt stoppen. Voorbeelden zijn angst, depressieve gevoelens, dwanggedachten, maar ook stoppen met roken of afvallen. Als jij zelf, alleen of samen met iemand anders, tips of oplossingen hebt bedacht die jou helpen bij een probleem of uitdaging, kun je de app gebruiken.
 
En je privacy?
Natuurlijk hecht je veel waarde aan je privacy. Daarom zijn alle gegevens die jij in je app invoert enkel en alleen door jou te benaderen via jouw account. Een ander, bijvoorbeeld een hulpverlener of een medewerker van het beheer van de app, kan niet bij jouw gegevens! Wil je je gegevens toch delen, dan moet je de app in het bijzijn van iemand anders openen en de informatie in de app aan deze persoon tonen. De app biedt geen mogelijkheid tot delen.
 
App uitproberen
Wil je de app meteen al proberen? Dat kan. Ga naar www.mijnoplossingen.nl en maak gratis een account aan.
 
Deze app is tot stand gekomen dankzij Fonds Psychische Gezondheid en GGzE.

Meer nieuws