‘CMC’ laat je hart sneller kloppen

CMC_foto

Nederland is vanaf zondag 2 oktober aanstaande een spraakmakend ziekenhuis rijker: ‘Centraal Medisch Centrum’. In de gloednieuwe RTL 4-serie worden de dramatische gebeurtenissen rond directeur Cleo, de medische staf en de patiënten gevolgd. ‘CMC’ heeft een uitgebreide sterrencast bestaande uit onder anderen Victor Löw, Renée Soutendijk, Ricky Koole, Vincent Croiset, Victoria Koblenko, Susan Visser en Lieke van Lexmond. Maar ook Kevin Hassing, Bram van der Heijden, Robert de Hoog, Toprak Yalciner, Joy Wielkens, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Hans Kesting en Linde van den Heuvel spelen een rol in de serie.

Hart versus hoofd

De nieuwe ziekenhuisserie staat garant voor een hoop spanning en intriges. Zowel in het ziekenhuis als daarbuiten. Cleo de Waard (Ricky Koole) is de nieuw aangestelde CEO en maakt lange dagen in het ziekenhuis. Ze heeft hier privé een hoge prijs voor moeten betalen: de relatie met haar jeugdliefde is op de klippen gelopen. Valt zij voor de charmes van een van de artsen of vindt ze haar liefde buiten het ziekenhuis? Ondertussen moet Cleo zich in het ziekenhuis staande houden tussen alle ego’s. Maar achter de perfecte maskers van de artsen gaan een hoop geheimen schuil. Zo lijkt oncoloog Max van Montfoort (Victor Löw) altijd humeurig en kan daarmee collega’s en patiënten behoorlijk op de zenuwen werken. Pessimisten zijn in zijn ogen realisten en optimisten hebben een bord voor hun kop. Maar eigenlijk draagt hij een groot verdriet met zich mee waardoor hij van nog maar weinig dingen kan genieten.

Medische cases

De verhaallijnen van ‘CMC’ zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die worden ondersteund door zeven gezondheidsfondsen; de Nierstichting, Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting. In de serie wordt dit door vertaald middels verschillende medische cases. Zo heeft patiënte Marie een erfelijke aandoening die darmkanker veroorzaakt. Marie laat zich preventief opereren. Haar zus zit echter nog in de ontkenningsfase en weigert zich te laten testen. Ze is bang voor de uitslag en gevolgen. Weet oncoloog Van Montfoort (Victor Löw) haar toch te overtuigen? En het verhaal van Joshua. Hij is een jonge jongen die lijdt onder zware depressies. De opstandige Joshua weigert mee te werken aan onderzoeken. Maar komt er een doorbraak wanneer psychiater Emily Zomer (Renée Soutendijk) ontdekt dat zijn vader ook last heeft van depressies en de ziekte misschien wel in de familie zit?

‘CMC’ wordt geproduceerd door Talpa Fictie, geregisseerd door Will Koopman, Zip Wertwijn en Harm van der Sanden en mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Meer nieuws