Documentaire Rocknrollertjes: zondag 25 juni 2017 om 19.25 uur op NPO 3

rocknrollertjes

De prijswinnende muziekdocumentaire Rocknrollertjes van Daan Bol volgt de drie beste vrienden Sia (15), Bas (14) en Vince (13) die samen de psychedelische rockband Morganas Illusion vormen. Hun leven draait om kameraadschap, jaren zeventig bloesjes en muziek, maar dan wordt zanger Sia depressief en staat de toekomst van de band op het spel. Rocknrollertjes is een ontroerend en intiem coming of age-verhaal over vriendschap, identiteit en muziek.

Vinylplaten, samen oefenen voor een optreden, lachen om wie de meest vieze scheten kan laten en muziek: dat is wat de drie pubers Sia (15), Bas (14) en Vince (13) bindt. Met hun band Morganas Illusion oefenen ze elke week met passie. Ook treden ze op in eigen regio: Sittard-Geleen. Ze delen een zelfde imago en muzieksmaak en worden hierdoor niet altijd door de buitenwereld geaccepteerd. Maar samen staan ze sterk, het is een hechte vriendschap. De ziekte van Sia blijkt echter grote gevolgen te hebben voor hun broederlijke driemanschap en het succes van de band. Wordt Morganas Illusion ooit weer de energieke rockband van weleer? Rocknrollertjes toont de destructieve effecten van een depressie en de heilzame, helende werking van muziek en vriendschap.
 
Rocknrollertjes werd voor het eerst vertoond tijdens IDFA 2016 en won daar de prijs voor de Beste Kinderdocumentaire. Rocknrollertjes is geproduceerd door BALDR Film in coproductie met VPRO met steun van het Mediafonds.

Meer nieuws