Hoe steun je vrienden met een depressie? Check de Abi app

Abi app

Als iemand in je omgeving een depressie heeft wil je heel graag helpen. Maar het kan heel moeilijk zijn om te bedenken wat je kunt doen of zeggen om een vriend of vriendin te steunen. En misschien ben je wel bang om net het verkeerde te zeggen. De Abi app helpt je helpen, met tips en informatie over hoe je ervoor kunt zorgen dat iemand die je kent met een depressie zich gehoord en gezien voelt.

Dankzij honderden MIND Blue Monday runners

De Abi app is er dankzij de steun van honderden lopers van de MIND Blue Monday run en hun supporters. Zij liepen op 21 januari, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar, hard om geld op te halen voor de Abi app. 

Meer over de Abi app

De Abi app is ontworpen door Rixt: "Met Abi richt ik me op de vrienden van iemand met een depressie. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zij beter kunnen omgaan met een depressieve vriend of vriendin, zodat de vriendschap intact blijft en dat er wederzijds begrip ontstaat. Vriendschap is belangrijk, omdat contact met vrienden en vriendinnen kan helpen bij het herstel van een depressie. Abi is het resultaat van uitgebreid onderzoek en vele gesprekken met de doelgroep en psychologen."

Meer nieuws