#jesuisdepri

#jesuisdepri Fotograaf Rosemary Dekker

Jongeren openhartig over depressie in #jesuisdepri

In de vierdelige KRO-NCRV serie #jesuisdepri (maandag 16 april, 21.25 uur, NPO 3) volgt Jan Kooijman 5 jongeren die depressief zijn of zijn geweest. De jongeren vertellen openhartig over de oorzaken van hun ziekte, het intense gevoel van ongelukkig zijn, de angst voor of verlangen naar suïcide en de worsteling om uit hun depressie te komen. MIND Korrelatie verzorgt live opvang na iedere aflevering én tijdens de aftertalks die na het programma online plaatsvinden.

Het programma #jesuisdepri schetst een indringend en aangrijpend beeld van het leven met een depressie. De serie beoogt depressie onder jongeren bespreekbaar te maken en meer begrip te creëren voor jongeren die aan deze ziekte lijden. Ouders, familie en vrienden van de jongeren vertellen over de impact van de depressie op hun leven en het gevoel van onmacht hun (klein-)kind of vriend(in) niet te kunnen helpen.

MIND Korrelatie

De 5 jongeren die meedoen aan het programma worden gevolgd tijdens hun deelname aan een foto expositie over depressie. #jesuisdepri maakt onderdeel uit van de #trueselfie weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken.

#jesuisdepri, vanaf maandag 16 april om 21.25 uur op NPO 3.

Meer nieuws