Last Man Standing in de media

Tubantie - Last Man Standing

Een schreeuw om aandacht voor de lange wachtrijen in de geestelijke gezondheidszorg. Op zaterdag 24 juni stonden in het Markermeer bij Hoorn meer dan honderd mensen op kleine houten paaltjes om te symboliseren dat te veel mensen die hulp nodig hebben geen kant op kunnen. Hieronder enkele artikelen en filmpjes over het succesvolle event.

Nos.nl: Teuntje en 100 anderen wachten in het Markermeer op psychiatrische zorg

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Hart van Nederland: Wereldrecord Paalstaan tegen wachtlijsten in geestelijke gezondheidszorg

Met een goed doel in het achterhoofd het wereldrecord ‘paalstaan’ verbreken, dat is de bedoeling van de actie van ‘Last Man Standing’.

110 deelnemers proberen zes uur lang op palen te blijven staan in het Markermeer, om aandacht te trekken voor de lange wachtlijsten voor de geestelijke gezondheidszorg en geld op te halen voor de organisaties die patiënten helpen. Een deel van het geld gaat naar de organisatie van het evenement zelf, de rest naar de lobby bij zorgverzekeraars en politici.

Eline is een van de deelnemers en ervaringsdeskundige, zij vertelt waarom ze dit doet en waarom het volgens haar zo belangrijk en noodzakelijk is dat er aandacht voor deze kwestie komt.

Bekijk hier het item (1 min 21 sec) 

Social-Media-Icons
Meer nieuws