Leden Depressie Vereniging krijgen korting op zorgverzekering

Alle leden van de Depressie Vereniging (en hun gezin) krijgen 3 en 5 procent korting op de zorgverzekering bij Zilveren Kruis vanaf 1 januari 2017. De zorgverzekeraar en vereniging bereiden de collectiviteitskorting momenteel voor.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Op de basisverzekering krijgen leden 3 procent korting, op aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekering 5 procent korting. Dit geldt ook voor de gezinsleden. De collectiviteitskorting scheelt leden meerdere tientjes per jaar. Voor een gezin met twee kinderen kan dit flink oplopen. De Depressie Vereniging publiceert de collectiviteitsregeling eind november op www.depressievereniging.nl. 

Goede depressiezorg

De Depressie Vereniging attendeert alle mensen die kampen met een depressie en hun naasten op de collectiviteitsvoordelen. Nathalie Kelderman, directeur: “Het gaat ons niet alleen om het financiële voordeel. We werken intensief samen met Zilveren Kruis om ervoor te zorgen dat mensen met een depressie de best mogelijke behandeling kunnen krijgen. We hebben invloed gehad op de inkoop van depressiezorg en extra aandacht gevraagd voor het voorkomen van terugval. Zo hebben we samen vijf GGZ-instellingen geselecteerddie aantoonbaar kwalitatief goede behandelingen bieden. Zij hebben een aanvullend contract gekregen met de zorgverzekeraar.” Zilveren Kruis stuurt klanten niet naar deze zorgaanbieders, wel krijgen mensen die bellen met de zorgcoaches van Zilveren Kruis gratis advies. De zorgcoaches delen informatie over verschillende behandelaars zodat klanten zelf een goede keuze kunnen maken.

Lid worden / overstappen

Mensen die nog geen lid zijn van de Depressie Vereniging worden geadviseerd op korte termijn lid te worden voor 25 euro per jaar via www.depressievereniging.nl/lidworden. Belangstellenden die nog niet verzekerd zijn bij Zilveren Kruis kunnen, nadat zij lid zijn geworden van de vereniging, eenvoudig overstappen wanneer zij zich vóór 1 januari 2017 aanmelden. De huidige verzekering wordt dan automatisch opgezegd.

Zorgverzekeringen in 2017

De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van het eigen risico op de basisverzekering voor mensen van 18 jaar en ouder. Het verplicht eigen risico blijft in 2017 €385 per jaar. Er verdwijnen in 2017 geen vergoedingen uit de basisverzekering. Wel komen er enkele  vergoedingen bij. Het eigen risico geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Zilveren Kruis maakt de tarieven van alle zorgverzekeringen voor 2017 binnenkort bekend.

Meer informatie

Nathalie Kelderman (Depressievereniging, links) en Astrid Krikke (Zilveren Kruis, rechts)

DV- Zilveren Kruis
Meer nieuws