MIND werkt mee aan nieuwe ziekenhuisserie

MIND (voorheen Fonds Psychische Gezondheid) verleent samen met zes andere gezondheidsfondsen haar medewerking aan een nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie, Centraal Medisch Centrum.

Deze tiendelige serie, die start op zondag 2 oktober, gaat over de dramatische gebeurtenissen rond de ziekenhuisdirecteur, de medische staf en de patiënten, zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven. De serie wordt uitgezonden bij RTL4.

Cleo de Waard is de nieuw aangestelde CEO en heeft één belangrijke taak meegekregen van de raad van bestuur: bezuinigen. Ze stuit daarbij echter op behoorlijk wat weerstand van de specialisten. Beetje bij beetje komt Cleo erachter dat de raad van bestuur geen enkel oog heeft voor de patiënten. Ze heeft moeite met de strenge bezuinigingsmaatregelen en probeert het ziekenhuis én haar eigen leven op de rails te houden.

Renée Soutendijk vertolkt één van de rollen, evenals Ricky Koole, Victoria Koblenko, Peter Faber, Victor Löw en Hans Kesting.

De verhaallijnen in de serie zijn gebaseerd op realistische medische thema’s. Naast MIND verlenen ook Alzheimer Nederland, de Hartstichting, de Nierstichting, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting hun medewerking.

Meer nieuws