Documentaire: Moeders springen niet van flats

moeder springen niet

VARA Omroepvereniging maakte met behulp van subsidie van MIND (voorheen Fonds Psychische Gezondheid) de documentaire 'Moeders springen niet van flats'. De documentaire was in februari 2014 voor het eerst te zien en trok inclusief herhaling meer dan een miljoen kijkers. Woensdag 8 februari 2017 om 22:55 is de documentaire nogmaals te zien op NPO 2.

Moeders springen niet van flats gaat over de moeder van VARA-programmamaker Elena Lindemans die in 2002 een einde aan haar leven maakte door van een flat te springen.Deze documentaire gaat over de ongrijpbare psychiatrische ziekte van de moeder van Elena, de taboes op psychiatrie en zelfdoding én het feit dat psychiatrische patiënten in Nederland nog steeds niet of nauwelijks hulp krijgen bij zelfdoding.

In de documentaire zoekt Elena haar eigen familie op, onder wie haar zus en de vriend van haar moeder. Ook spreekt ze de huisarts en psychiater van haar  moeder. En het hoofd psychiatrie, die het verzoek voor euthanasie van haar moeder destijds niet in behandeling wilde nemen.

Na de uitzending zitten de hulpverleners van Korrelatie (0900-1450, € 0,15/min) klaar om kijkers te woord te staan die over de uitzending en hun eigen ervaringen willen praten.

Zie hier de trailer:

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.
Meer nieuws