Actie Pepijn: € 3.015,- voor Depressie Vereniging

Pepijn Vierdaagse 2017 Depressie

Pepijn Rademakers deed mee aan de Nijmeegse Vierdaagse en liep voor de Depressie Vereniging 3000 euro bij elkaar. Pepijn "Steeds vaker hebben mensen te maken met depressies. Ik wil deze mensen helpen en depressies bespreekbaar maken”.

Zelfdoding jonge mensen

“In het dorp waar ik ben opgegroeid, een dorp van 3000 inwoners, overleden in 2016 drie jonge mensen (17, 25 en +/- 44 jaar) door zelfdoding. Door de impact die dit gehad heeft in Zaamslag, het dorp waar het om gaat, én het feit dat weinigen deze zelfdodingen zagen aankomen, is bij mij erg de behoefte gaan spelen om meer bekendheid te geven aan dit probleem. Daarnaast heb ik een aantal jaar geleden zelf een depressie gehad. Ik heb er veel over gesproken en er toentertijd ook over geschreven. Door dit te plaatsen op internet kwamen er veel reacties van mensen uit mijn omgeving die dezelfde problemen ervoeren, maar er niet over durfden te praten. Dit heeft op mij grote indruk gemaakt. (..) Niemand verdient het om ongelukkig te zijn. Mensen moeten hulp kunnen krijgen om zo het geluk weer terug te vinden.”

‘Hartverwarmend’

De directeur van de Depressie Vereniging, Nathalie Kelderman: “Ik vind het geweldig dat Pepijn dit heeft gedaan! Hartverwarmend en ja, dat geld kunnen we super goed gebruiken, onder andere om meer mensen met anderen in contact te kunnen brengen via onze lotgenotengroepen. Hiervoor krijgen onze vrijwillig gespreksbegeleiders een training. Ook willen we graag online een veilige omgeving voor lotgenotencontact creëren zodat mensen onderling ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen steunen.”

Meer nieuws