Ruim 200 lopers in actie voor meer aandacht voor depressie

MIND Blue Monday Run 2019 Blauwestad Groningen

Op 21 januari 2019 was het weer Blue Monday, de zogenaamde meest sombere dag van het jaar. Maar voor mensen met een depressie stopt die somberheid niet na 1 dag. Daarom vraagt MIND op deze dag extra aandacht voor de ziekte depressie. Ook dit jaar waren er maar liefst 21 runs in Nederland. Er liepen zo’n 200 deelnemers mee in o.a. Blauwestad, Amersfoort, Rotterdam, Malden, Beek, Hoofddorp en nog 5 andere gemeenten. In IJsselstein was er een heuse yogasessie in het kader van deze actie.

Vorig jaar startte initiatiefnemer Stefan Wendel met de eerste run in Blauwestad (bij Groningen) en dat groeide uit tot een landelijke actie. Ook dit jaar deed Stefan weer mee: “Ruim 4 jaar geleden ben ik mijn vader verloren aan de ziekte depressie. Ik loop nog altijd voor hem, omdat ik meer aandacht en openheid voor dit onderwerp wil. Dat er meer over gesproken wordt, want het is toch een ziekte die een beetje weggestopt wordt, onzichtbaar is, en zelfs dodelijk kan zijn”.

MIND Blue Monday Run Blauwestad Groningen 2019 Stefan interview RTV Noord

Van rennen word je warm

En het was koud… Maar de deelnemers lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. “Van rennen word je warm. En het samenzijn geeft warmte en verbintenis”, zei een van de lopers. Bertine Engelsman organiseerde een run in Wezep: “Ik kijk terug op een geweldige MIND Blue Monday Run, onder een full moon nog wel! Hoe mooi kun je het hebben! Met ruim 50 hardlopers van alle niveaus en windstreken hebben we aandacht gevraagd voor depressie. En met een opbrengst in Wezep van bijna € 1.500,-“

MIND Blue Monday Run 2019 Wezep

De MIND Blue Monday Runs werden georganiseerd door enthousiaste lopers, waaronder een aantal running therapeuten, en mensen die ‘iets’ met depressie hebben; zelf of in hun omgeving. Op dit moment staat de teller op het geweldige bedrag van € 13.767,- Het ingezamelde geld van de Blue Monday Runs stelt MIND beschikbaar voor het ontwikkelen van de ABI app. Dit is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. Meer info over de app vind je hier.

Alle organisatoren, deelnemers, sponsoren en alle betrokkenen: ontzettend bedankt voor jullie positiviteit, enthousiasme en energie! Hopelijk tot ziens bij de volgende editie in 2020! Wil je je team nu al aanmelden? Dat kan! Ga dan naar www.doemeemetmind.nl/project/mind-blue-monday-run-2020

MIND Blue Monday Run 2019 Beek

MIND Blue Monday Run 2019 Riethoven

MIND Blue Monday Run 2019 Peel en Maas

MIND Blue Monday Run 2019 Malden

MIND Blue Monday Run 2019 Koog aan de Zaan

MIND Blue Monday Run 2019 Delft

MIND Blue Monday Yoga 2019 IJsselstein

MIND Blue Monday Run 2019 Hoofddorp

MIND Blue Monday Run 2019 Rotterdam
Meer nieuws