Qmusic DJ: "Ik wil gewoon eerlijk zijn, zoals jullie dat ook tegen mij zijn"

Stephan Bouwman - Depressie

Dj Stephan Bouwman van Qmusic heeft live op de radio openhartig gesproken over zijn depressieve gevoelens. Huilend en met gebroken stem bekende hij dat hij zich "gewoon klote" voelt en eenzaam, ondanks alle mensen om hem heen.

Bouwman doet sinds eind 2016 de middagshow bij Qmusic. De uitzending van 27 februari nam een onverwachte wending toen Bouwman zich na de afkondiging rechtstreeks tot zijn luisteraars wendde en bekende dat het niet goed met hem gaat. "Ik wil gewoon eerlijk met jullie zijn, zoals jullie dat ook tegen mij zijn."

Stemmetje in mijn hoofd

De DJ sprak over een stemmetje in zijn hoofd, dat allerlei nare dingen zegt. "Als ik in de spiegel kijk, dan zegt dat stemmetje hoe lelijk ik ben. En als ik iets doe, dan vindt-ie dat heel slecht. Het kan eigenlijk nooit goed."

De problemen zijn erger geworden de laatste tijd. "De laatste dagen is die stem echt heel hard en dat is verdomde moeilijk om mee om te gaan."

Bekijk hier het fragment (4:30 minuten)

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

'Achterlijk taboe'

Volgens Bouwman rust er nog een "achterlijk" taboe op het tonen van depressieve gevoelens, mede daarom is hij ermee naar buiten gekomen. "Natuurlijk is het een schreeuw om aandacht, maar niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen die er last van heeft."

Bouwman staat op een wachtlijst voor professionele hulp, en dat versterkt bij hem de gedachte dat veel meer mensen depressief zijn.

De NOS bericht dat luisteraars vol begrip en bewondering reageren op de openhartige boodschap van Stephan Bouwman.

Bron: NOS.nl

Meer nieuws