Over MIND

Het begint bij MIND

Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft ooit psychische klachten gehad. Er is dus een grote kans dat jij hier ook mee te maken hebt. Zelf of als partner, ouder, kind, vriend, hulpverlener, buurman, noem maar op.  Waar kun je dan terecht?

Begin bij MIND!
Bij MIND vind je informatie, inspiratie, en steun. Maar je kunt ook zelf bijdragen! Je kunt je verhaal vertellen, een bijeenkomst of sponsorloop organiseren of zelf sponsoren. Heb je ideeën over hoe dingen in Nederland geregeld zouden moeten zijn? MIND zorgt ervoor dat jouw wensen bij de politiek terecht komen. Wil je weten hoe anderen omgaan met psychische problemen? MIND laat je inspirerende verhalen zien en brengt je in contact met mensen met dezelfde soort ervaringen. Loop je tegen vooroordelen aan? MIND zorgt voor meer begrip en openheid.

MIND is…
MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen we door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. We voeren actie voor meer aandacht voor psychische problemen en geven mensen met psychische problemen en hun naasten een stem richting de politiek.

Samen zijn we MIND
Dit doen we niet alleen, maar samen met cliënten- en familieorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderzoekers, ambassadeurs en donateurs. En iedereen die zich inzet om het verschil te maken…. Samen zijn we MIND!

MIND is een initiatief van MIND Fonds Psychische Gezondheid/MIND Korrelatie en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

Organisatie


Het beleid van MIND wordt in samenspraak met cliënten(-) en familie(organisaties) opgesteld en formeel vastgesteld door de Raad van Toezicht.

Oprichters

MIND is een initiatief van MIND Fonds Psychische Gezondheid, MIND Korrelatie en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

MIND Fonds Psychische Gezondheid 
MIND Fonds Psychische Gezondheid zet zich in om meer kennis en inzicht te krijgen in het ontstaan, voorkomen en behandelen van psychische problemen. MIND Fonds Psychische Gezondheid investeert in een gezonde(re) samenleving door: financiering van wetenschappelijk onderzoek en zorgprojecten; voorlichting over psychische gezondheid en psychische problemen; hulpverlening via telefoon, chat, WhatsApp en mail (via MIND Korrelatie) en beïnvloeding van de beeldvorming over het leven met psychische problemen.

MIND Korrelatie
MIND Korrelatie is een landelijke organisatie. MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online.

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid is dé koepel van cliënten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De landelijke lidorganisaties, regionale organisaties en familieorganisaties spelen een belangrijke rol. Gezamenlijk vertegenwoordigen we meer dan een miljoen Nederlanders die jaarlijks een beroep doen op de ggz. Namens hen fungeren we als gesprekspartner van - en aanspreekpunt voor politici, beleidsmakers, beleidsuitvoerders, zorgverzekeraars en brancheorganisaties.

Meer informatie