Blue Monday

De meest deprimerende dag van het jaar?

Blue Monday is de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Hoewel de bedenker, de Britse psycholoog Cliff Arnall, veel kritiek kreeg op zijn ‘wetenschappelijke formule’ is de term Blue Monday de laatste jaren veelvuldig te horen. Veel media besteden aandacht aan Blue Monday. Wij vinden het daarom belangrijk hierop aan te haken en te benadrukken dat het eventuele onbehagen op deze dag niet verward wordt met een echte depressie.

2020
Op 20 januari 2020 vinden er diverse MIND Blue Monday Runs plaats in heel Nederland. Doe mee en meld je aan! Met de MIND Blue Monday Run halen we geld op om psychische problemen te voorkomen en om mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Zo bieden we voorlichting en kunnen mensen met hulpvragen terecht bij MIND Korrelatie voor hulp en advies.

Blue Monday Challenge
Zoals ieder jaar met Blue Monday geven we tips om van een sombere bui af te komen. Pas onderstaande tips en oefeningen toe! Je kunt de Challenge een week lang in zijn geheel doen, of er voor jou interessante onderwerpen uitpikken. 

Ga direct naar:

1: Bewegen

2: Verander je denken

3: Goed slapen

4: Vriendelijk zijn

5: Minder piekeren

6: Leven in het nu

7: Leuke dingen doen

De tips kun je eigenlijk het hele jaar toepassen als je je somber voelt. Maar wanneer je lijdt aan een depressie, heb je meer nodig dan dat. Je hebt dan aanhoudend last van klachten als somberheid, lusteloosheid en gebrek aan plezier. Neem zulke klachten serieus. Praat erover met iemand die je vertrouwt en ga bij klachten die langer dan twee weken aanhouden naar je huisarts. Voor een persoonlijk advies kun je ook contact opnemen met onze hulplijn MIND Korrelatie.