MIND maakt psychische problemen normaal (RTL Live)

Sanne YOUNG MIND Academy

De politie stond voor de deur. Het is een cliché, maar Sanne Kooiman zag dat het mis was. Ze vertelden dat haar vriend Dennis was gevonden. Hij had zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Sanne was opgelucht: “Dan ging dat niet om Dennis! Dat zou hij nooit doen namelijk.” Tenminste, dat ging er toen door haar hoofd… Op 30 januari 2015 maakte Sannes vriendje een einde aan zijn leven. Een jaar later zet Sanne zich in om psychische issues normaal te maken.

“Ik heb nooit signalen gehad dat er iets mis was. Ik heb het hier heel moeilijk mee gehad”, vertelt Sanne Kooiman. Volgens Marjan ter Avest komt het vaak voor dat een depressie onbesproken of onopgemerkt blijft. Volgens haar is het taboe er omheen nog groot. Er is voor veel mensen weinig over bekend en een psychische aandoen wordt vaak gezien als zwak en lui. Marjan ter Avest is directeur van MIND. Een nieuwe organisatie, die pas net opgericht is.

Of bekijk hier het verhaal van Sanne

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.
Meer nieuws