Over MINDblue

MINDblue is hét platform om jouw ervaring met depressie te delen en voor betrouwbare informatie. Waar vind je hulp? Wat kun je zelf doen? MINDblue groeit de komende tijd uit tot een landelijke community voor iedereen die ervaring heeft met depressies, hun naasten en voor behandelaars en onderzoekers.  

Ervaringen delen

Via mindblue.nl kun je je ervaringen delen, inspirerende verhalen van anderen lezen en met elkaar in contact komen. Zo leer je van elkaar hoe je met je psychische kwetsbaarheid om kunt gaan.

Betrouwbare informatie

Op het internet vind je her en der informatie over somberheid en depressieve klachten. Maar wat is de waarde hiervan? En waar vind je hulp? Begin bij MINDblue. MINDblue maakt informatie en hulpverlening toegankelijk en begrijpelijk.

Directe hulp en signaleren van hulpvragen

MINDblue biedt directe hulp via Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie. We geven antwoord op allerlei vragen over de zorg via Meld je zorg. En we signaleren waar mensen tegenaan lopen.

Belangenbehartiging

Wil je dat de belangen van mensen met een depressie in onze samenleving worden behartigd? Word dan lid van de Depressie Vereniging voor 25 euro per jaar.

Deelnemers

MINDblue is een initiatief van MIND en de Depressie Vereniging en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS.