Meedoen aan interviews over werk en depressie?

De Universiteit Maastricht doet onderzoek naar ervaringen van werknemers met een depressie. De onderzoekers vragen zich af hoe het is om te werken met deze klachten, maar ook wat de redenen zijn om níet te werken. Het doel van het onderzoek naar deze ervaringsdeskundigheid is u en anderen in de toekomst beter te kunnen begeleiden.

Wie kunnen meedoen?

Bent u tussen 25 en 67 jaar oud en heeft u:

  • in het afgelopen jaar een arbeidscontract gehad,
  • in het afgelopen half jaar gewerkt (met eventueel perioden van verzuim)
  • Een matige depressie (gehad) die gediagnosticeerd is door een psycholoog of arts?
  • En bent u op dit moment volgens de behandelaar aan het herstellen van uw depressie.
Dan nodigen de onderzoekers u uit voor het onderzoek.

Het interview

Het interview duurt ongeveer 1 uur. Datum, tijd en plaats bepaalt u, is het bij u thuis of op het werk, dan komt de interviewer bij u! Het interview wordt afgenomen door Lotte Keijsers, ervaringsdeskundige en student aan de Universiteit Maastricht. (Haar begeleiders: dr. Angelique de Rijk en dr. Inge Houkes, Universiteit Maastricht.) Komt u naar de Universiteit Maastricht of een andere universiteit: dan vergoedt de universiteit uw reiskosten. Zowel u als de Depressie Vereniging krijgen de resultaten van het onderzoek.

Lotte Keijsers: “Wij volgen de regels voor wetenschappelijk onderzoek. Dit betekent o.a. dat u op ieder moment kan stoppen met deelname aan het onderzoek, en dat uw gegevens vertrouwelijk en anoniem behandeld zullen worden.”

Meedoen? Heeft u interesse en/of vragen? Mail dan Lotte Keijsers: l.keijsers@student.maastrichtuniversity.nl.

Meer nieuws